Iskalnik počitnic

BIH

Bosna in Hercegovina (Bosna i Hercegovina - BiH) je država na Balkanskem polotoku, nekdanja socialistična republika SFRJ. Na zahodu in severu meji na Hrvaško, na vzhodu na Srbijo in na jugovzhodu na Črno goro, na jugu pa ima pri kraju Neum dostop do Jadranskega morja.

BiH je etnično razdeljena med tri skupine: najštevilnejša med njimi so Bošnjaki oziroma muslimansko prebivalstvo, sledijo bosanski Srbi in Hrvati. Nacionalno-politične napetosti med skupinami in državljanska vojna ob razpadu Jugoslavije so oblikovale decentralizirano in mednarodno nadzorovano državo dveh entitet: Federacije BiH ter Republike srbske.

Bosna in Hercegovina je izšla iz Jugoslavije leta 1992, po vojni pa je demokratična republika s tržno usmerjenim gospodarskim sistemom. Danes je potencialna kandidatka za članstvo v Evropski uniji in zavezništvu NATO.

Bosna in Hercegovina
Dežela različnih kultur. Glavno mesto Sarajevo se razprostira na bregovih reke Miljacke, kjer se stikata arhitektura vzhoda in zahoda.


Sarajevo je ohranilo obeležja, zgradbe tako iz rimskega obdobja, srednjega veka kakor tudi osmanskega obdobja. Tudi ostala pokrajina je zelo lepa in zanimiva. Domačini so v glavnem prijazni in vedno pripravljeni pomagati. Podeželje v BIH je še vedno brez pretirane okuženosti s civilizacijo. Zato še vedno povsod najdete pravo domačo hrano. Bosanski lonac, razne pite in seveda jagnjetina, teletina in odojki z žara so na vsakem koraku.


Južna dalmacija - BihJužna dalmacija - Bih

Neum

  • Gradtur-club-popust - 5%: 15.04. - 30.11.
  • Gradtur- club-popust - 5%: do: 31.12.
  • gradtur club popust - 4%: do: 31.10.
  • Gradtur - club - popust - 5%: 01.04. - 31.10.
  • FIRST MINUTE - 10%: do: 31.01.
Pomoč uporabnikom:
[email protected]