Iskalnik počitnic

Portorož


Koristne informacije

Portorož

Geogafska lega:
Tam, kjer se Tržaški zaliv kot sestavni del Jadranskega morja najbolj približa osrčju Evrope leži slovenska Obala in Portorož. Slovenska obala meji na dve državi sosedi: čez morje in po vzhodnem robu meji na Italijo, na južnem na Hrvaško. Po identifikacijski metodi velikih evropskih mest bi lahko dejali, da se Portorož nahaja nekje med Benetkami in Dunajem v bližini Trsta. V današnjih komunikacijskih povezavah nedaleč od mest Zagreb, Graz, Salzburg, Muenchen, Budimpešta.

Dostopnost:
K nam boste prišli:
po kopnem, po avtocestah iz smeri Trsta in Ljubljane, ter po cesti iz Pule,
po železnici, železniška postaja Koper,
po zraku do Ljubljane, letališče Brnik; do Trsta, letališče Ronchi (Italija),
do Pule, letališče Pula (Hrvaška) ali do bližnjih Sečovelj, letališče Portorož,
po morju, v sodobna pristanišča, marine Koper, Izola, Portorož in Piran .

Najbližji cestni mejni prehodi:
Sečovlje, Dragonja (Hrvaška), Škofije, Lazaret (Italija), Korensko sedlo, Karavanški predor (Avstrija). Morski mejni prehodi Piran, Izola, Koper. Mejne formalnosti so minimalne in skladne z evropskimi standardi. Državljani iz držav članic Evropske zveze in Švice lahko vstopajo v našo državo z veljavnim osebnim dokumentom, ostali pa z veljavnim potnim listom.

Občina Piran
Občina Piran, ki leži na skrajnem severozahodnem predelu Istrskega polotoka, meri 43 km2 in ima 17.000 prebivalcev. Poleg večinskega slovenskega prebivalstva, živijo v občini tudi pripadniki italijanske narodne skupnosti. Na dvojezičnem območju je poleg slovenščine v enakopravni rabi tudi italijanščina. Občino sestavljajo mestno jedro Piran, mondeni Portorož, naselja Lucija, Strunjan, Sečovlje in zaledje slovenske Istre z vasmi. Celoten zahodni in jugozahodni del ozemlja občine obliva morje, ki se s Strunjanskim, Portoroškim in Sečoveljskim zalivom precej globoko zajeda v kopno.

Podnebje:
Portorož s svojim submediteranskim podnebjem sodi med najtoplejše predele Slovenije. Veliko je sončnih dni. Letno povprečje sončnih dni znaša 2346 ur, padavin je malo, med 1000 in 1100 mm letno. Značilne so mile zime, temperatura se le redko spusti pod ničlo in ne prevroča poletja. Prav zaradi tega prihajajo sem najraje tisti, ki težko prenašajo hudo poletno vročino v južnejših predelih Sredozemlja.


Poletje: Slovenija & BIH - TOP PONUDBA
TOP PONUDBA

akcija -15 %

FIRST MINUTE - 15%

poletje 2024 |

akcija -15 %

FIRST MINUTE -15%

najem |

akcija -10 %

FIRST MINUTE - 10%

polpenzion |

first minute -15 %

FIRST MINUTE -15%

polpenzion |

Pomoč uporabnikom:
info@hrvaska.net