Iskalnik počitnic

Gardsko Jezero - Lago di Garda


Koristne informacije

Gardsko Jezero - Lago di Garda

Najboljši vodnik po Gardskem jezeru
Polno barvitih mest, kulture in hrane, postreženih s stranskim vrstnim redom pogledov na jezero in pasov gorskega ozadja – ni pomanjkanja razlogov, zakaj si Gardsko jezero zasluži biti na vašem ožjem seznamu počitnic.

Najboljši čas za obisk glede na vreme je med majem in septembrom – in če vam je všeč sredozemska mikroklima, sta julij in avgust vaša meseca. Izbira, kdaj iti, je šele začetek, zato je tukaj vse ostalo, kar morate vedeti, ko načrtujete potovanje v italijansko Lago di Garda.

Kje je Gardsko jezero?
Gardsko jezero je v osrčju severne Italije, med Benetkami in Milanom – in je z 52 km dolgo največje jezero v državi. Do tja boste prileteli na veronsko letališče, nato pa traja od 45 minut do 3 ure 45 minut vožnje do jezera, odvisno od letovišča, v katerem bivate.

Kakšno je
Garda ima tipično italijansko vzdušje, polno kavarn, vil in cipres. In ne smete pozabiti na promenado, kjer lahko poslušate buskerje in se zvečer pridružite domačinom na passeggiati – tradicionalnem sprehodu pred večerjo.

Najpomembnejše stvari za početi
• Punta San Viglio: Ta majhna vasica je le nekaj korakov stran in s svojim pristaniščem, prodnato plažo in renesančno vilo.

• La Rocca di Garda: do vrha skale je 30 minut hoje, in čeprav je na poti nekaj strmih odsekov, je zaradi zaokroženega pogleda na jezero in mesto vredno vsakega koraka.

• Tedenska tržnica: petek je tržni dan v Gardi. Pojdite v Lungo le vie del Paese, da poskusite sveže pridelke s kmetije in si priskrbite kakšen spominek ali dva.

Bardolino
Preživite dneve tukaj ob raziskovanju kavarn, obrtnih trgovin in srednjeveških cerkva. In vsekakor poskusite nekaj lokalnih vin, ki jih pridelujejo v vinogradih okoli mesta. Lokalni rosé je svetovnega razreda – vsako leto junija mu je posvečen celo festival.

Najboljše stvari za početi
• Promenada ob jezeru: najdaljši maturantski ples ob jezeru, ki se razteza 3 km med Bardolinom in Gardo, je ravno pravšnji za vaš jutranji sprehod – ali pa namesto tega preprosto poiščete mesto, kjer sedite in opazujete svet, ki teče mimo, s sladoledom v roki.
• Ogledi vinogradov: Bardolino izdeluje nekaj najboljših vin ob Gardskem jezeru, na ogledu vinogradov pa si boste lahko ogledali celoten proces od grozdja do kozarca in seveda okusili končni izdelek.
• Koncerti v cerkvi San Nicolo: Zavihtite se mimo cerkve na Piazza Giacomo Matteotti in poslušajte zbor, ki trg vsak večer napolni z glasbo.

Malcesine
Pod goro Monte Baldo na severnem koncu jezera je srednjeveško mesto Malcesine. Pojdite po stopinjah umetnikov in pisateljev in obiščite to kot razglednico lepo mesto s trgovinami v pastelnih barvah, cerkvami in gradom na pečini

Najboljše stvari za početi
• Scaligerjev grad: štirje Scaligerjevi gradovi so posejani po jezeru, čeprav ta prevzame nagrado po videzu. Tudi pogledi s stolpa so vrhunski – pokukajte čez obzidje, da vidite strehe iz terakote in gore onstran.
• Vrh Monte Baldo: opazujte pokrajino, ki polzi mimo, ko se žičnica počasi vrti na poti navzgor. Nato se odpravite na nekaj najboljših sprehodov ob Gardskem jezeru in sledite potem skozi rože polne travnike, s pogledom na Dolomite v daljavi.

Sirmione
Termalni vrelci, rimske ruševine in staro mestno jedro, polno barov in restavracij – Sirmione ima veliko. Samo mesto leži na ozkem polotoku, zato pogled na jezero ni nikoli daleč. In na koncu se lahko sprehodite skozi oljčne nasade do turkizne vode plaže Jamaica.

Najboljše stvari za početi
• Terme Aquaria: ne glede na to, ali iščete počitniški zen v neskončnem bazenu ob jezeru ali uživate v pokrajini v savni s steklenim pročeljem, je to kraj, kjer lahko kar najbolje izkoristite vroče izvire Sirmione.
• Grotte di Catullo: Rimljani so bili prvi ljudje, ki so tukaj pustili svoj pečat in še vedno lahko raziščete veliko vilo, ki so jo zgradili na polotoku. Bodite pozorni na mozaična tla, ko se sprehajate po starodavnih obokih, vse do trat s pogledom na jezero.

Limona
Limone je bilo mogoče doseči samo s čolnom, dokler cesta ni bila zgrajena leta 1932, in še vedno ima tisti pristen občutek s svojimi tlakovanimi ulicami in hišami z zasteklitvami. Lončar po promenadi nato sledite vonju citrusov do terasastih vrtov limonovcev, ki gledajo na mesto.
limone-jezero-garda

Najboljše stvari za početi
• La Limonaia del Castèl: spoznajte najslavnejši izvoz Limoneja v tem stoletja starem limoninem nasadu, spremenjenem v muzej. In ker se nahaja na pobočju nad mestom, je tudi odlična razgledna točka.
• Cerkev San Rocco: s cvetjem obrobljene stopnice vodijo do cerkve Limone iz 16. stoletja. Hladno, tiho in pokrito s freskami se boste tukaj počutili milijone milj stran od vrveža vsakdanjega življenja.

Riva
Od gradu do rimskega obzidja, ki ga obdaja, ima Riva na ogled kup zgodovine. Odpravite se na jezero in v središču pozornosti so vodni športi. Poskusite jadrati na deski ali veslati na deski ali pa se raje uležite na obalo in opazujte dogajanje ob hladni pijači.

Najboljše stvari za početi
• Museo Civico: grad, zgrajen leta 1124, je ena najstarejših zgradb v Rivi – in tam boste našli tudi mestni muzej. Pojdite noter, da izveste vse o kraju, od rimskih časov do danes, z veliko umetninami in artefakti, ki oživijo zgodbo.
• Slapovi Cascata del Verone: Sledite sprehajalni poti, ki se vije skozi tunele in konča pri paru slapov, ki padajo čez 90 m padec v podzemno votlino.
• Stolp z uro Torre Apponale: ta stolp iz 13. stoletja je bil skozi leta razgledna točka in zapor. Dandanes se lahko odpravite na vrh za 360-stopinjsko fotografijo mesta in jezera.


Poletje: Slovenija & BIH - TOP PONUDBA
TOP PONUDBA

akcija -15 %

FIRST MINUTE - 15%

poletje 2024 |

akcija -15 %

FIRST MINUTE -15%

najem |

akcija -10 %

FIRST MINUTE - 10%

polpenzion |

first minute -15 %

FIRST MINUTE -15%

polpenzion |

Pomoč uporabnikom:
info@hrvaska.net