Iskalnik počitnic

Rosapineta


Koristne informacije

Rosapineta

Rosolina Mare je del občine Rosolina, ki se nahaja v bližini reke Pad Delta Park Veneto v provinci Rovigo in je eno glavnih turističnih središč na tem območju.

Ker je majhno središče sestavljeno iz dejavnosti, ki so v osnovi povezane s turizmom, je obiskan predvsem poleti; pozimi se število prebivalcev močno zmanjša.

Ozemlje je sestavljeno iz tankega peščenega polotoka, ki ga prečka več sipin; dolga je približno 8 km, široka 1–3 km in ločuje morje od lagun za njim. Polotok na severu meji na reko Adige, katere ustje se nahaja v Casoni; mesto zaselka se nahaja v osrednjem severnem delu polotoka. Plaža se razprostira po celotni dolžini; borov gozd, ki ponekod prevzame značilnosti hrastovega gozda, prekriva polotok od severa proti jugu. Na skrajnem južnem delu, v Porto Caleri, se nahajata obalni botanični vrt Porto Caleri in laguna Caleri, kjer živijo različni selitveni in sedeči živalski primerki.

Zgodovina
Zgodovina zaselka je povezana s posebno konformacijo ozemlja, zato je njegov nastanek potekal s prispevkom sedimentov dveh bližnjih rek, Pada in Adiže, skozi stoletja; zlasti na območju Boccavecchia je bilo nekoč ustje starodavnega kraka Pada, imenovanega Po di Tramontana. Prve naselbine na tem mestu segajo v 50. in 60. leta 20. stoletja z dejavnostmi, namenjenimi ribištvu in kasneje tudi turizmu.

Počitnice v Rosolina Mare
Rosolina Mare je idealna počitniška destinacija za sproščujoče počitnice na plaži z vso družino. Majhno letovišče se nahaja na gosto gozdnatem, približno 9 km dolgem polotoku na jugu Benetk v Jadranskem morju. Počitniške hiše v Rosolina Mare so obdane z borovim gozdom, ki tvori severni podaljšek naravnega parka Delta del Po.

Rosolina Mare je miren kraj v naravnem okolju, kjer se lahko čudovito sprostite. Obstajajo majhne kavarne s terasami, prijetne ribje restavracije in sladoledarne z veliko izbiro.

Na zahodni strani polotoka Rosolina Mare je sladkovodno jezero, bogato z ribami. Vzhodna obala ponuja eno najbolj radodarnih peščenih plaž v Italiji. Približno 150 metrov širok pesek, ki se rahlo spušča v morje, zagotavlja neomejen kopalni užitek na zasebnih in javnih površinah.

Rosolina Mare spada v provinco Rovigo in se nahaja približno 70 kilometrov južno od mesta Benetke. Do Rosolina Mare lahko pridete po avtocesti Tauern proti Trstu ali po avtocesti Brenner in Padski nižini. Lokacija se nahaja na državni cesti 309.

BOROV GOD ROSOLINA MARE
Rosolina Mare sega do bujnega 9 km dolgega borovega gozda, ki ga sestavlja predvsem morski bor. V petdesetih letih 20. stoletja so gozd pogozdili, da bi se branil pred močnimi morskimi vetrovi. Sčasoma se je gozd zelo zgostil in zrasle so številne sorte. Če se želite nadihati svežega zraka in se regenerirati, se sprehodite po tem borovem gozdu!

BOTANIČNI VRT PORTO CALERI
Botanični vrt Porto Caleri je edinstven kraj te vrste, razprostira se na površini 44 hektarjev in od leta 1991 varuje in ohranja svojo naravo, ki je bogata z rastlinami in divjimi živalmi. Za vrt so značilni različni habitati: od morja do lagune, od peščene sipine do gozda, možno je najti raznolikost, a tudi popolno ravnovesje. Simboli botaničnega vrta so divje orhideje, nekatere redke dvoživke in Fratino, majhna ptica, ki živi na obali.

ROZA FLAMINGO
Elegantne in veličastne bele in roza ptice so našle svoj naravni habitat v delti reke Pad in v močvirju Rosolina. Od 90. let prejšnjega stoletja na našem ozemlju gnezdijo številne kolonije rožnatih flamingov, ki najdejo mir, tišino in obilico hrane. Postali so tako stalni vse leto.

Rosolina je severovzhodna italijanska občina s 6.221 prebivalci (na dan 31. december 2022) v provinci Rovigo v Venetu. Občina leži približno 35 kilometrov vzhodno od Roviga in približno 41 kilometrov južno-jugozahodno od Benetk ob izlivu Adiže v Jadran.

Rosolina se nahaja v beneškem delu Parco Regional del Delta del Po v Polesinu in meji neposredno na pokrajino Benetke.

Gospodarstvo in promet
Območje je zelo priljubljeno med turisti. Še posebej priljubljeno je obalno območje Isola di Albarella. Skozi občino poteka cesta Strada Statale 309 Romea, ki je označena tudi kot evropska cesta 55. Na železniški progi od Roviga do Chioggie je postanek v Rosolini.Poletje: Slovenija & BIH - TOP PONUDBA
TOP PONUDBA

akcija -15 %

FIRST MINUTE - 15%

poletje 2024 |

akcija -15 %

FIRST MINUTE -15%

najem |

akcija -10 %

FIRST MINUTE - 10%

polpenzion |

first minute -15 %

FIRST MINUTE -15%

polpenzion |

Pomoč uporabnikom:
info@hrvaska.net