Iskalnik počitnic

Toscana - Mare


Koristne informacije

Toscana - Mare

Toskana (v italijanskem izvirniku Toscana [toskàna]), je ena od dvajsetih dežel, ki sestavljajo Italijo. Na severu meji z deželo Emilija - Romanja, na vzhodu z Markami in Umbrijo, na jugu z Lacijem in na zahodu z Ligurijo in Tirenskim morjem. V Toskano spada tudi Toskansko otočje med Ligurskim in Tirenskim morjem. Toskana meri 23.000 km² in šteje slabe 4 milijone prebivalcev.

V Toskani je šest lokacij na seznamu Unescove svetovne dediščine: zgodovinsko središče Firenc (1982), zgodovinsko središče Siene (1995), Stolnični trg v Pisi (1987), zgodovinsko središče San Gimignana (1990), zgodovinsko središče Pienze (1996) in Val d'Orcia (2004).

Počitnice v Toskani vas bodo popeljale na poživljajoč izlet v preteklost. Od renesančne umetnosti v Firencah do gotskih opečnatih stavb v Sieni ter številnih gradov, muzejev in vrhunskih umetnin vmes.

Vaše počitnice v Toskani ob morju


Sanjske plaže in naravne znamenitosti – toskanske počitnice ob morju
Poleg svetovno znanih znamenitosti, kot so poševni stolp v Pisi ali umetniška in kulturna trdnjava Firence ter značilne pokrajine z razglednic v notranjosti, obiskovalci Toskane še posebej cenijo slikovite plaže na obali. Tukaj lahko preživite odličen dopust ob morju. Včasih se počutiš, kot da bi te prenesli na sanjske plaže Karibov ali Maldivov, ko pustiš pogled po belem pesku in svetlo turkizni vodi; idila razglednic se zdi skoraj neresnična. Regija velja za pravi kopališki raj, počitnice na plaži pa so možne skoraj povsod ob obali. Ena od teh sanjskih plaž je Lido di Camaiore na obali Versilie. Zaradi plitve vode je slikovita obala med gorami in morjem izjemno prijazna do otrok, tu se počutijo kot doma tudi ljubitelji vodnih športov. Skalnata plaža Talamone navdušuje s svojo razgibano lepoto. Tu so celo snemali film o Jamesu Bondu! Naj gre za dolgo peščeno plažo ali idiličen skalnat zaliv - zahvaljujoč obsežni ponudbi počitniških apartmajev in počitniških hiš v Toskani bo vsak našel pravo namestitev za nepozabne počitnice v Toskani ob morju.

Družinski dopust v Toskani ob morju


Na splošno Italija velja za otrokom zelo prijazno počitniško destinacijo. Otroci so povsod dobrodošli gostje in vedno nasmejani. Počitnice ob morju v Toskani z otroki tudi glede hrane niso problematične. Navsezadnje so pice, testenine in podobno zelo priljubljeni pri otrocih. Kaj ne sme manjkati na počitnicah v Toskani ob morju: kopalna zabava! In možnosti za kopanje so na toskanski obali neštete. Plaže v okolici mesta Castiglione della Pescaia s kristalno čisto vodo in senčnimi borovimi gozdovi veljajo za ene najlepših za družine. Priljubljene so tudi številne plaže na otoku Elba, na primer v zalivu Biadola. Poleg odlične kakovosti vode, drobnega peska in slikovite narave ima večina plaž tudi ugodnosti, kot so sanitarije, bari in širok nabor storitev. Če so vam čiste počitnice na plaži preveč dolgočasne, boste v Toskani našli tudi privlačne izlete. Kaj pa obisk Ostržkovega parka v Collodi? V tem ljubeče oblikovanem zabaviščnem parku se vse vrti okoli ljubke lesene lutke, ki je nastala tukaj.

Dopust v Toskani ob morju z lastnim prihodom


Če se odločite za počitnice v Toskani ob morju potovati z lastnim avtomobilom, imate veliko prednost: območje lahko raziskujete sami iz udobja svojega počitniškega apartmaja ali počitniške hiše, ne da bi vam bilo treba ure preučevati vozne rede in načrtovanje prenosnih povezav mora. Poleg tega ni strogih omejitev glede prtljage kot na letališču in zagotovo se v prtljažniku najde prostor za eno ali dve dodatni igrači za plažo. Če prihajate iz nemško govorečih dežel, najhitreje pridete do obale Versilie na severu Toskane. Tukaj boste našli priljubljena obmorska letovišča, kot so Forte dei Marmi, Marina di Massa ali Viareggio, vreden ogleda pa je tudi poševni stolp v Pisi. Od severne obale prav tako ni daleč do Apuanskih Alp, očarljivega pohodniškega območja s spektakularnimi gorskimi pokrajinami. Idealen kontrast soncu, plaži in morju!


Poletje: Slovenija & BIH - TOP PONUDBA
TOP PONUDBA

akcija -15 %

FIRST MINUTE - 15%

poletje 2024 |

akcija -15 %

FIRST MINUTE -15%

najem |

akcija -10 %

FIRST MINUTE - 10%

polpenzion |

first minute -15 %

FIRST MINUTE -15%

polpenzion |

Pomoč uporabnikom:
info@hrvaska.net