Iskalnik počitnic

Ulcinj, Črna Gora


Koristne informacije

Ulcinj, Črna Gora

Ulcinj, najjužnejše mesto na črnogorski obali, popularna turistična poletna destinacija, Črna Gora

Ulcinj, najjužnejše mesto na črnogorski obali, nekdaj slaven in mogočen gusarski center s tradicijo še iz starega veka, je popularna turistična poletna destinacija. V januarju 2010 je New York Times imenoval južno obalno regijo Črne gore, kot eno izmed “31 najboljših destinacij za potovanje v letu 2010.

Plaže

Poletje je najbolj priljubljen čas za obisk Ulcinja. Kljub temu, da je še vedno neodkrit popotnikom z velikih držav, ponavljajoči turisti in čedalje večja populacija turistov, ki so v mestu prvič, naredijo Ulcinj zelo zanimiv za počitnikovanje med mesecem majem in septembrom. Najbolj je poznan po svojih peščenih plažah, ki so ene najlepših v Črni gori. “Velika Plaža” je dolga kar 12 kilometrov in je zato najdaljša plaža v Črni gori.

Znana je tudi “Ženska plaža”, za katero ljudje verjamejo, da zdravi neplodnost žensk, zaradi posebnih izvirov vode.

Zelo lepa je tudi “Mala Plaža”, ki je kot je razvidno že iz imena precej manjša, nahaja pa se v središču mesta in je zato zelo obiskana. Glavna promenada, kjer se v poletnih večerih zbira in sprehaja veliko ljudi, ločuje malo plažo in gostinske lokale na drugi strani.

V okolici je kar veliko manjših manj poznanih plaž, ki služijo za pobeg mnogim ljudem, ki iščejo oddih in samotno uživanje.Mesto
Samo mesto je zelo dobro ohranjeno še s časov srednjega veka. Tudi stari del mesta, ki se nahaja na hribu nad obalo, je že sam po sebi zanimiva turistična atrakcija, ki ga je potrebno obiskati!


Poletje: Slovenija & BIH - TOP PONUDBA
TOP PONUDBA

akcija -15 %

FIRST MINUTE - 15%

poletje 2024 |

akcija -15 %

FIRST MINUTE -15%

najem |

akcija -10 %

FIRST MINUTE - 10%

polpenzion |

first minute -15 %

FIRST MINUTE -15%

polpenzion |

Pomoč uporabnikom:
[email protected]