Iskalnik počitnic

Tortoreto Lido


Koristne informacije

Tortoreto Lido

Tortoreto je nekoč tvoril eno samo občino z Alba Adriatico, zdaj pa je Tortoreto majhno, a živahno mestece, ki očara s svojimi plažami in zgodovinsko dediščino.

Čudovito mesto v dolini Vibrata, Tortoreto, je mesto s pogledom na jadransko obalo, ki je znano kot ena najbolj priljubljenih plaž v Abrucih. Do petdesetih let prejšnjega stoletja je bilo mesto ena sama občina z Alba Adriatica, ki se je šele leta 1956 ločila od občinskega ozemlja Tortoreto in oblikovala neodvisno mesto. Kot večina obalnih mest v Abrucih je tudi Tortoreto razdeljen na dve območji: Tortoreto Alta, ki se nahaja na hribu, kjer se nahaja starodavno jedro mesta, in Tortoreto Lido, kjer so dolge plaže, ki so zelo priljubljene v poletni sezoni. . Dve duši Tortoreta vam omogočata organizacijo bivanja, ki vam omogoča, da uživate tako v morju kot v zgodovinski in arhitekturni dediščini. Čeprav so v mestu našli ostanke iz rimskega obdobja, se je Tortoreto še posebej razvil proti koncu 6. stoletja, zahvaljujoč oblikovanju majhnega naseljenega jedra, ki je postavilo prve temelje za rojstvo zgodovinskega središča, kot ga lahko vidimo danes . Z leti so v tej vasi zgradili utrdbe, grad, obrambne zidove in stražne stolpe. Šele v 19. stoletju so se začela pojavljati prva naselja na ravninskem območju, ki je najbližje morju, v šestdesetih letih prejšnjega stoletja pa se je ta del obale začel razvijati kot turistična destinacija z izgradnjo nastanitvenih objektov, storitev in velikih prostorov, namenjenih za zeleno. Mesto je obdano z zelenimi griči, ki se rahlo spuščajo proti morju, kjer je dolga obala, ki jo kopa resnično čista voda. Rezidenčno in mirno mesto Tortoreto je destinacija, ki vsako poletje sprejme turiste ne samo iz vse Italije, ampak v zadnjih letih tudi iz tujine.

Plaža Tortoreto Lido


Tortoreto Lido ima več kot tri kilometre plaž, ki so zelo široke in jih odlikuje droben, mehak pesek. Morske vode so bile večkrat nagrajene z evropsko modro zastavo zaradi svoje stopnje čistosti. Brezplačne plaže se izmenjujejo s plažami, opremljenimi z vsemi vrstami storitev in so idealne za družine z otroki. Območje ob obali je obdano z različnimi zelenimi površinami, kjer se nahajajo rože, rastline in drevesa, ki postanejo idealen kraj za iskanje osvežitve v vročih poletnih dneh. Na tem območju poteka tudi dolga pešpot in kolesarska pot, ki po vsej dolžini prečka občinsko ozemlje in povezuje Tortoreto na severu z mestom Alba Adriatica in na jugu z Giulianovo. Predlagamo, da to pot opravite v času sončnega zahoda, ko je mogoče občudovati čudovite pokrajine na jadranski obali.


Poletje: Slovenija & BIH - TOP PONUDBA
TOP PONUDBA

akcija -15 %

FIRST MINUTE - 15%

poletje 2024 |

akcija -15 %

FIRST MINUTE -15%

najem |

akcija -10 %

FIRST MINUTE - 10%

polpenzion |

first minute -15 %

FIRST MINUTE -15%

polpenzion |

Pomoč uporabnikom:
info@hrvaska.net