Iskalnik počitnic

Giulianova


Koristne informacije

Giulianova

Giulianova je obmorsko mesto in občina v provinci Teramo v regiji Abruci v Italiji. Občina ima tudi status mesta (italijansko: città), zato znana tudi kot Città di Giulianova.

Geografija
Mesto leži na severu regije Abruzzo, med rekama Salinello in Tordino. Giulianova je razdeljena med Paese, zgodovinsko mesto v hribih, in lido, novejše naselje ob plaži.

Turizem igra pomembno vlogo v gospodarstvu mesta. Mesto, ki ga zaznamuje več plaž, je poletno zatočišče za ljudi iz velikih mest, kot sta Rim in Milano, ter nemške in francoske turiste.

Zgodovina
V predrimskem času je imelo tam naselje pleme Praetutii. V 3. stoletju pred našim štetjem so Rimljani v bližini Giulianove ustanovili kolonijo, imenovano Castrum Novum. V srednjem veku se je stari Castrum Novum imenoval Castrum divi Flaviani in je ostal pomembno trgovsko in potovalno središče, dokler ni bil uničen leta 1460 med bitko pri Tordinu. Lokalni baron Giulio Antonio Acquaviva je leta 1471 ustanovil novo mesto na hribu, nedaleč od starejšega, in ga poimenoval Giulia. Bil je zanimiv primer renesančnega idealnega mesta, ki je uporabil teorijo najpomembnejših arhitektov tistega časa, kot sta Leon Battista Alberti in Francesco Di Giorgio Martini, s kulturnim okoljem katerih je bil v stiku.


Poletje: Slovenija & BIH - TOP PONUDBA
TOP PONUDBA

akcija -15 %

FIRST MINUTE - 15%

poletje 2024 |

akcija -15 %

FIRST MINUTE -15%

najem |

akcija -10 %

FIRST MINUTE - 10%

polpenzion |

first minute -15 %

FIRST MINUTE -15%

polpenzion |

Pomoč uporabnikom:
info@hrvaska.net