Iskalnik počitnic

Strunjan


Koristne informacije

Strunjan

Strunjan je razloženo obalno naselje med Izolo in Piranom v občini Piran. Leži ob strunjanskem zalivu, v dolinci Strunjanskega potoka in na prisojnih pobočjih griča Ronka (116 m), ki se na severu strmo spušča proti morju in konča z visokim flišnim klifom. Stjuža je edina morska laguna na slovenski obali. Nekoč je bil to odprt morski zaliv, pred več kot 200 leti so med morjem in zalivom naredili nasip. Danes je laguna povezana z morjem le preko kanala

Obisk Strunjana je namenjen tistim, ki si želijo mirnejšega oddiha. Če se odpravimo na izlet v Strunjan, se lahko sprehodimo po Krajinskem parku Strunjan in Naravnem rezervatu, ki leži na visokem klifu ob morju.

Strunjan-kraj, kjer ima kaki svoj praznik. V strunjanski dolini je skoraj tretjina vseh slovenskih nasadov kakija, da je pridelek obilen in kakovosten pa gre zasluga zlasti blagi klimi in rodovitnim tlom. Idejo za organizacijo praznika kakijev v Strunjanu sta že pred leti dala predsednik Turističnega društva in pridelovalci kakija. Želela so tudi širši javnosti predstaviti ta okusni sladki sadež in možnost njegove uporabe v kulinariki. Prireditev, ki poteka vsako leto v mesecu novembru postaja vse bolj poznana in obiskana.

Strunjanske soline so bile poleg Sečoveljskih solin med 15. in 17. stoletjem najpomembnejše soline Beneški republiki. Nahajajo se na vzhodni obali Tržaškega zaliva pri kraju Strunjan in so najsevernejše še delujoče soline v Sredozemlju.


Poletje: Slovenija & BIH - TOP PONUDBA
TOP PONUDBA

akcija -15 %

FIRST MINUTE - 15%

poletje 2024 |

akcija -15 %

FIRST MINUTE -15%

najem |

akcija -10 %

FIRST MINUTE - 10%

polpenzion |

first minute -15 %

FIRST MINUTE -15%

polpenzion |

Pomoč uporabnikom:
[email protected]