Iskalnik počitnic

Martinsicuro


Koristne informacije

Martinsicuro

Martinsicuro (nekdanje rimsko mesto v latinščini: Truentum ali Castrum Truentinum) je mesto in občina v provinci Teramo v regiji Abruci v osrednji Italiji. Nahaja se na desni strani ustja reke Tronto.

Martinsicuro
Martinsicuro, zadnje mesto v Abrucih, ki ga od Marke ločuje reka Tronto, leži na območju Val Vibrata in je skozi čas ohranilo del svoje zgodovinske dediščine. Zgodnja naselbina se je razvila okoli stolpa Karla V., stražnega stolpa, ki je bil sredi 16. stoletja postavljen po ukazu kralja Karla V. kot obramba pred napadi Saracenov. V stolpu je trenutno antikvarij Castrum Truentinum, ki hrani artefakte od prazgodovine do obdobja Longobardov iz izkopavanj na območju Colle Marzio.

Presveto srce župnijske cerkve Gesu iz 20. stoletja ima tloris latinskega križa in eleganten portik. Nasproti cerkve je 'Villa Bernabei', dvorec iz sredine 19. stoletja.

Znan tudi kot 'Prva plaža v Abrucih' in obdan z blagimi zelenimi griči, ki gostijo majhne vasice z bogato zgodovino in šarmom, Martinsicuro privablja obiskovalce ne le zaradi svoje čudovite obale, temveč tudi zaradi svoje zgodovinske, arhitekturne in naravne dediščine.

Poleti območje ob obali ponuja različne možnosti za zabavo: če je podnevi kraj za sprostitev, zvečer gostijo klube, ki organizirajo atmosferske aperitive na plaži, pa tudi bare na plaži in lounge bare, ki organizirajo večere z glasbo in DJ-jem. kompleti.


Poletje: Slovenija & BIH - TOP PONUDBA
TOP PONUDBA

akcija -15 %

FIRST MINUTE - 15%

poletje 2024 |

akcija -15 %

FIRST MINUTE -15%

najem |

akcija -10 %

FIRST MINUTE - 10%

polpenzion |

first minute -15 %

FIRST MINUTE -15%

polpenzion |

Pomoč uporabnikom:
info@hrvaska.net