Iskalnik počitnic

NEUM, BiH

Neum

NEUM, BiH

Neum je slikovito mesto, obdano z malimi otočki, neposredno ob polotoku Pelješac. Je brezcarinska cona v Bosni in Hercegovini. Ob vstopu v mesto ni carinske kontrole, le policijski pregled. Znan je po gostoljubnosti.

Neum je naselje in središče na jugu Bosne in Hercegovine. Nahaja se na področju turistične regije južnega Jadrana. Odlikujejo ga topla poletja in blage zime.

Oddaljenost Neuma od Dubrovnika je 70 km, od letališača Dubrovnik 90 km, od Mostarja 70 km, Međugorja 70 km ter 30 km od železniške postaje Ploče in Metkovića.

Srednje mesečne temperature se gibljejo okrog 13°C u januarju in 32°C v juliju in avgustu. Ugodne klimatske razmere omogočajo poleg kopanja in sončenja tudi razne terapije, ki jih ponuja čisti obmorski zrak, sprehodi ob obali ter razni športi.

Neum razpolaga s cca 4000 ležišči v hotelih srednje in visoke kategorije ter počivališčih in privatni namestitvi. V Neumu se nahaja zdravstveni dom, pošta, banke in majhne zasebne restavracije in trgovine. Poleg hotelskih namestitve v mestu ponujajo različne izlete v sosednja turistična mesta (Dubrovnik, Mostar, Međugorje, Hutovo Blato).
Koristne informacije
Neum Neum Neum Neum Neum Neum Neum Neum Neum


Ramada Resort

akcija -5 %

akcija -5%

FIRST MINUTE - 10%

poletje 2020

več >

Hotel Histrion

akcija -15 %

akcija -15%

FIRST MINUTE -15%

najem

več >

hotel Sunce

akcija -10 %

akcija -10%

FIRST MINUTE - 10%

polpenzion

več >

Hotel Mirta

first minute -15 %

first minute -15%

FIRST MINUTE -15%

polpenzion

več >