Slovenija - plaže, Primorska, Slovenija

Iskalnik počitnic

Slovenija - plaže

Portorož - Centralna plaža Portorož - Meduza Portorož - pomoli na Centralni plaži Portorož - plaža Bernardin Portorož - plaža Bernardin Portorož - plaža Bernardin Strunjan - Mesečev zaliv Strunjan Strunjan - Salinera Strunjan - Krka Izola - Delfin Izola - Simonov zaliv Izola - Simonov zaliv Izola - Laguna Ankaran Ankaran
Koristne informacije

Slovenija - plaže

Slovenska Obala - Slovenska Istra - Plaže - SlovenijaSlovenija - plaže, urejene plaže na Slovenski Istri, Portorož, Simonov zaliv, Izola, Ankaran, Strunjan, Primorska, Slovenija

Slovenija ima 46,6 km obale. Na sicer kratki slovenski obali je registriranih kar 21 naravnih kopališč; urejene plaže pa lahko najdete na Debelem rtiču, v Ankaranu, na Sveti Katarini, v Kopru, Žusterni, Izoli, Simonovem zalivu, Strunjanu, Fiesi, Piranu in Portorožu. Obmorska naravna kopališča v Sloveniji izstopajo po kakovosti oziroma čistoči vode, saj že dve leti zapored dosegajo popolno skladnost s strožjimi zahtevami Evropske unije.

PORTOROŽ


Modre zastave, ki so mednarodni znak za ekološko neoporečno in zelo urejeno kopališče, imajo na Centralni plaži v Portorožu, kopališču Zdravilišča Krka in Salineri v Strunjanu, Simonovem zalivu in v letovišču Debeli rtič.

V Portorožu je najbolj privlačna osrednja plaža z lesenimi pomoli t.i. Centralna plaža, ki je sinonim portoroškega turizma, vendar v zadnjih letih močno spremenjena. Zdaj je nanjo dostop prost, ograj ni več. Centralna plaža je polna obiskovalcev iz celega sveta.

V Portorožu lahko naši gostje izbirajo med več odličnimi wellness hoteli.

- Remisens Hotel Lucija ***
- Hotel Apollo ****
- Hotel Histrion ****
- Hotel Mirna ****
- Hotel Neptun ****
- Hotel Riviera ****
- Hotel Slovenija *****
- Hotel Vile Park ***
- Remisens Premium Hotel Metropol *****
- Remisens Premium Casa Rosa Depandansa****
- Remisens Premium Casa Bel Moretto - depandansa ****

Del Centrale plaže je Plaža Meduza v Portorožu. Urejena plaža s senčniki in ležalniki (ob doplačilu). Kopate se lahko brezplačno na pomolih. Poskrbljeno je tudi za varne in lepe dostope v morje, ležalnike, primerno število reševalcev, sanitarije, delujoče prhe, ležalnike na pomolih, ponujajo tudi gostinske in masažne storitve.

Okoli mestne plaže lahko najdemo tudi številne restavracije ter razne bare, v katerih boste deležni izjemne gostoljubnosti in odlične postrežbe.

Plaža Riviera pred Grand hotelom Bernardin. Plaža se nahaja v sklopu Grand Hotela Bernardin v Portorožu. Poseben nabor storitev je namenjen vsem tistim, ki se želijo še dodatno razvajati in uživati z nadstandardnimi plažnimi storitvami v objemu sončnih dni.

- Grand hotel Bernardin ******

STRUNJANPlavanje v krajinskem parku Strunjan. Ta velja za najlepši košček slovenske obale in je sestavni del krajinskega parka Strunjan ter
morski rezervat. Zato tukaj velja strožji red. V Mesečevem zalivu ni dovoljeno sidranje ladij. Med tednom, zlasti v jutranjih in poznih popoldanskih urah, je nekoliko manj oblegan, ker je teže dostopen. S parkirišča pred Krkinim kopališčem ob obali je pot dolga, če je plima, je treba tudi bresti po vodi. Z vrhnje strani (s strunjanskega Križa) pa je treba po strmem klifu navzdol. V krajinskem parku Strunjan, skozi katerega pelje zanimiva sprehajalna pot ob do 80 metrov visokih flišnih stenah, je na 4 km dolgi obali Strunjanskega polotoka med Simonovim in Strunjanskim zalivom dovolj prostora za sonca in morja željne obiskovalce. Ob vznožju klifa se je med strmim pobočjem in morjem izoblikovala značilna prodna terasa, ki je v zalivu svetega Križa široka tudi do 7 metrov, na Strunjanskem rtu pa tako ozka, da je prehodna le ob oseki. Edina urejena plaža je plačljivo kopališče Term Krka z izjemno senco pod borovci, skozenj pa se lahko brezplačno napotite na divjo plažo proti rtu Strunjan in znamenitemu Mesečevemu zalivu med rtoma Strunjan in Ronek.

- Apartmaji Salinera **
- Apartmaji Vila Maia ***
- Hotel Salinera ****

IZOLASimonov zaliv. Urejena betonska plaža z tobogani za otroke. Simonov zaliv se nahaja v neposredni bližini Izole, od koder vodi priljubljena sprehajalna pot, in je vse bolj poznan in obiskan letoviški kraj. Nahaja se v bujnem mediteranskem zelenju in ponuja lep pogled na Izolo in ozke kamnite ulice v njenem starem mestnem jedru, pod morsko gladino pa lahko najdemo tudi ostanke pomola iz časov, ko je bilo tu rimsko pristanišče. Avto lahko pustimo na parkirišču nad zalivom in po plačilu zmerne vstopnine vstopimo na plažo hotelskega naselja, ki ponuja vse, kar je potrebno za oddih od vsakdanjika. Za otroke so na voljo tudi razna igrala, trampolin, peskovnik in celo vodni tobogan. Delno betonirana, peščena in mivkasta urejena plaža. Lep zaliv z mivko in lepim nizkim pristopom v morje je zelo primeren za najmlajše.

- San Simon resort ****

ANKARANPlaža Ankaran: Hotel&Resort Adria Ankaran ponuja prostrano plažo s pomoli ter dva zunanja bazena-olimpijskega in otroškega.
Senca starih borov in oljk očara vsakega gosta. Tem so na plaži in ob bazenu na voljo ležalniki in senčniki. Tik ob morju je Adria Bar z bogato ponudbo osvežilnih napitkov, samopostrežna restavracija z dnevno ponudbo ter restavracija Taverna a la cart z mediteranskimi jedmi.

- Mobilne hišice v kampu Adria


TOP PONUDBA

AKCIJA -6 %

FIRST MINUTE

Zima 2024 | Polpenzion

AKCIJA -10 %

FIRST MINUTE -10%

Zima 2024 | Polpenzion

AKCIJA -5 %

FIRST MINUTE - 5%

zima 2023 | polpenzion

AKCIJA -10 %

FIRST MINUTE - 10%

zima 2024 | polpenzion

Pomoč uporabnikom:
[email protected]