Slovenija - Jezera | Gradtur.si

Iskalnik počitnic

Slovenija - Jezera

Blejsko jezero Blejsko jezero Blejsko jezero Bohinjsko jezero Bohinjsko jezero Bohinjsko jezero Bohinjsko jezero Jezero Jasna Jezero Jasna Jezero Jasna Lovrenška jezera Lovrenška jezera Lovrenška jezera Krnsko jezero Krnsko jezero
Koristne informacije

Slovenija - Jezera

Slovenija velja za vodno bogato državo in del tega vodnega bogastva so tudi jezera. Jezera v Sloveniji so ene izmed najlepših turističnih in izletniških točk, saj so primerna za izlete z družino, na nekaterih je dovoljeno tudi kopanje in ribarjenje. Slovenska jezera so velikokrat tudi prizorišče festivalov, prireditev in koncertov.

Preživite dopust ob enemu od znanih slovenskih jezer:

BLEJSKO JEZERO
Najznamenitejše jezero v Sloveniji je Blejsko jezero. Leži na nadmorski višini 475 m in je dolgo 2120 m in široko 1080 m, njegova površina znaša 147 ha, najgloblja točka pa je v globini 30 m. Pot okoli jezera je dolga 6 km in je primerna za rekreacijo.
V poletnih mesecih naraste temperatura vode tudi do 23 stopinj, k čemur pripomorejo termalni vrelci, tako da je voda primerna za kopanje. Na obali jezera se nahaja grajsko kopališče, ki je urejeno s sanitarijam, garderobo in otroškimi igrali.
Po jezeru se lahko zapeljete tudi s čolnom in občudujete prelepo okoliško naravo. Zapeljete se lahko tudi do Blejskega otoka na katerem se nahaja gotska cerkev Marijinega vnebovzetja..Nad jezerom se vzpenja pečina na kateri stoji Blejski grad, ki si ga lahko tudi ogledate, predvsem pa vas bo osupnil pogled z blejskega gradu na jezero in otroček ter Bled in okoliške hribe.

Na Bledu priporočamo:
- Hotel Kompas ****
- Hotel Lovec ****

BOHINJSKO JEZERO
Bohinjsko jezero je največje naravno jezero v Sloveniji. Nahaja se znotraj Triglavskega narodnega parka in nudi prečudovit pogled na Julijske Alpe.
Jezero je dolgo 4100 m in široko do 1200 m, njegova površina pa znaša 318 ha , najgloblja točka pa je v globini 45 m.
V poletnih mesecih se lahko v jezeru tudi osvežite, saj temperatura doseže prijetnih 22 stopinj.
Bohinjsko jezero je odlična destinacija za sprehajalce, pohodnike, kolesarje, plezalce, ribiče in vse ljubitelje, ki si želite dopust preživeti v naravi. Od številnih pritokov Bohinjskega jezera je tudi voda iz slapa Savica, slednji velja za enega najbolj obiskanih slapov v Sloveniji.

V okolici Bohinja ter v samem Bohinju priporočamo naslednje namestitve:
- Bohinj park Eco hotel ****
- Hotel Jezero ****

JEZERO JASNA
Umetno jezero Jasna se nahaja v Kranjski Gori na nadmorski višini 830, na poti proti Vršiču. Na jezeru se lahko v poletnih mesecih tudi osvežite, saj voda doseže največ 20 stopinj, so pa v sezoni 2015 otvorili tudi kopališče. V okolici jezera si lahko privoščite sprehod po sprehajalnih poteh ali se peš odpravite na ogled Ruske Kapelice pod Vršičem.

V Kranjski Gori priporočamo naslednje namestitve:
- Ramada Resort ex. Hotel Larix ****
- Ramada Hotels & Suites ex. Hotel Prisank ****
- Hotel Kompas ****
- Hotel Alpina ***
- apartmaji Vitranc ***
- hotel Špik ****/*** (gozd Martuljek)

LOVRENŠKA JEZERA
Lovrenška jezera se nahajajo na nadmorski višini 1520 m, med Roglo in Ribniškim Pohorjem. Jezerca se skrivajo med gostim ruševjem in so dostopna po lesenih mostnicah.
Jezer je okoli 19, odvisno od trenutne količine vode, globoka so do 1,5 m, največje pa meri okoli 7 m2.
Dostop je možen: iz Lovrenca na Pohorju (493 m) ali od hotela Planja (Rogla)

Na Rogli priporočamo:
- Hotel Natura ****

Na Mariborskem Pohorju priporočamo:
- Hotel Bolfenk ****
- Hotel Habakuk ****


KRNSKO JEZERO
Krnsko jezero velja za največje visokogorsko jezero v Sloveniji in se nahaja na nadmorski višini 1340 m. Dolgo je okoli 300 m in široko 150 m, globoko pa skoraj 18 m. Krnsko jezero leži v precej veliki kotanji, ki jo je izdolbel ledenik s Krna . V jezeru živita dve vrsti rib, ki sta bili umetno naseljeni, zato je kopanje prepovedano. Jezero nima nobenega stalnega pritoka in je več kot pol leta zamrznjeno. Od jezera se razteza čudovit pogled proti Krnu in okoliškim vrhovom.
Dostop je možen iz Lepene (Bovec 15 min).

V Bovcu priporočamo:
- Hotel Sanje ob Soči ****
- Hotel Mangart ****


TOP PONUDBA

AKCIJA -5 %

FIRST MINUTE -5%

zima 2022 | polpenzion

AKCIJA -5 %

FIRST MINUTE -5%

zima 2022 | polpenzion

AKCIJA -5 %

FIRST MINUTE - 5%

zima 2022 | polpenzion

AKCIJA -25 %

AKCIJA 4=3 (-25%)

zima 2022 | polpenzion

Pomoč uporabnikom:
041 838 697