Iskalnik počitnic

Kotor, Črna Gora


Koristne informacije

Kotor, Črna Gora

Kotor je znamenito črnogorsko srednjeveško, obmorsko mesto v zalivu Boke Kotorske.

Mesto ima okoli 1333 prebivalcev, stari del mesta s sredozemskim pristaniščem pa je obdan z impresivnim in dobro ohranjenim mestnim obzidjem, pod zaščito UNESCA, kot svetovna kulturna dediščina. V svojem obstoju je zaradi svojega strateškega položaja imelo burno zgodovino.

Med leti 1420-1797 je pripadalo pod Benetke in ravno ta beneški vpliv je na arhitekturi starega mestnega jedra pustil svoj značilen pečat. V mestu je kar 18 cerkva, 1 bazilika, 2 samostana in mnoge mestne hiše značilnega obmorskega in sredozemskega stila.

Kot rečeno, leži v zalivu Boka Kotorska, ki je eden od najdaljših in najglobljih zalivov v Jadranskem morju in se pogosto imenuje najjužnejši fjord v Evropi. Bližnji vrhovi Orjen in Lovćen, ki obdajata samo mesto sta ena od najveličastnejših v Sredozemlju.

V zadnjih letih mesto, sam zaliv Boke in bližnje vrhove obišče vse več turistov, ki jih privlačijo naravne lepote in znamenitosti. Mesto Kotor je bil prvič naseljeno v času starega Rima, ko je bilo znano kot Acruvium in je dejansko spadalo pod rimsko provinco Dalmacijo.


Poletje: Slovenija & BIH - TOP PONUDBA
TOP PONUDBA

akcija -5 %

FIRST MINUTE - 10%

poletje 2020 |

akcija -15 %

FIRST MINUTE -15%

najem |

akcija -10 %

FIRST MINUTE - 10%

polpenzion |

first minute -15 %

FIRST MINUTE -15%

polpenzion |

Pomoč uporabnikom:
[email protected]