Iskalnik počitnic

Passo Tonale-Ponte di Legno


Koristne informacije

Passo Tonale-Ponte di Legno

Passo Tonale/Ponte die Legno sta del smučarskega področja Amadelo Ski s 100 km smučarskih prog. ItalijaPasso Tonale je že od nekdaj znano zimsko smučarsko središče. Z ledenikom Presena zagotavlja dolgo zimsko sezono.

Passo, v prevodu prelaz, je ena najvišjih italijanskih vasi. Na eni strani ledenik z dolgo progo, kjer lahko presmučate iz 3100 m na 1880 m, na drugi strani široke proge in sistem žičnic, ki so primerne za vse kategorije smučarjev ali snowboarderjev. V zadnjih letih povezava s smučiščem Ponte di Legno omogoča še tako zahtevnemu smučarju ali snowboarderju, da uživa v odličnem dopustu.

V samem Tonalu lahko najdete različne hotele in apartmaje. Vas je majhna in zato prevoznega sredstva ne potrebujete. V njej so trgovine, bari, restavracije in diskoteka. Smučišče je znano po dobri snežni pokritosti in po tem, da je izredno priljubljeno med družinami. Vsa smučišča so na prisojni strani (razen ledenika), zato je ob lepem vremenu kljub visoki nadmorski višini prijetno.

Nad Passom Tonale je ledenik Presena. Presena je eden redkih ledenikov, kjer lahko smučamo tudi poleti. Veliko možnosti ponuja tudi za freeride smučarje in boarderje.

Le nekaj kilometrov stran je Ponte di Legno. Čeprav lahko opišemo Pontedilegno kot žlahtno in elegantno mesto, je ohranilo šarm tipičnega gorskega mesta. Tiha in čarobna lega vabi, da se zlijemo z naravnim okoljem. Ponte di Legno leži na s soncem obsijani planoti na višini 1258 metrov in je zdraviliško ter turistično središče tako v poletnem kot tudi v zimskem času. Je pa tudi glavno mesto visoke doline Camonica.
V zimski sezoni so tu urejene smučarske proge vseh zahtevnostnih stopenj, vse so opremljene s snežnimi topovi, kar zagotavlja izvrstno smučanje.


Smučarski center ADAMELO SKI (Passo Tonale, Ponte di Legno, Presena,Temu)

NADMORSKA VIŠINA: 1255m do 3010m
ŠT. GONDOL: 3
ŠT. SEDEŽNIC: 19
ŠT. VLEČNIC: 7
ŠT. SMUČARSKIH PROG: 41

DOLŽINA SMUČARSKIH PROG: 100 km

ŠT. MODRIH PROG: 12
ŠT. RDEČIH PROG: 23
ŠT. ČRNIH PROG: 6


Smučanje: Slovenija, Avstrija, Italija - TOP IZBIRA
TOP PONUDBA

AKCIJA -10 %

FIRST MINUTE -10%

zima 2023 | nočitev z zajtrkom

AKCIJA -10 %

FIRST MINUTE -10%

zima 2023 | polpenzion

AKCIJA -10 %

FIRST MINUTE - 10%

zima 2023 | polpenzion

AKCIJA -10 %

FIRST MINUTE - 10%

zima 2023 | polpenzion

Pomoč uporabnikom:
041 838 697