Iskalnik počitnic

Bad Hofgastein


Koristne informacije

Bad Hofgastein

Smučišče Bad Hofgastein / Ski amade
870 - 2.300m

Oddaljenost:
Ljubljana - Bad Hofgastein (cca 200 km)
Salzburg - Bad Hofgastein (cca 100 km)

Smučišče Bad Hofgastein
Bad Hofgastein leži na enem od bolj odprtih in sončnih predelov Gasteinertal, kjer se dolina razširi, preden se dvigne v sosednje letovišče Bad Gastein.

Schlossalm - Angertal - Stubnerkogel
860 - 2.300 m nadmorske višine
Smučišče Bad Hofgastein je na Schlossalmu in sega na nadmorsko višino 2300 m na zahodni strani doline. S smučiščem Bad Gastein se povezuje preko smučišča Angertal.

Tako kot njegova bolj znana soseda na jugu je tudi Bad Hofgastein zdraviliško mesto s termalnimi kopališči in obsežnim smučiščem. Toda sama destinacija je bolj tradicionalen slog avstrijskega letovišča, ne pa bolj zgodovinsko in mestno okolje Bad Gasteina.

Nadmorska višina: 857 metrov

Smučarska regija Gastein
Štiri smučišča se razprostirajo na nadmorski višini med 860m in 2.650m. Vsa štiri smučišča povezuje skibus, ki je brezplačen za imetnike smučarskih vozovnic.

Osrednje smučišče SCHLOSSALM-ANGERTAL-STUBNERKOGEL
To je največje povezano smučišče v Gasteinu, ki med seboj povezuje Bad Hofgastein in Bad Gastein. Ponuja 87km smučarskih prog vseh kategorij. Spusti z več kot 1.000 m višinske razlike obljubljajo raznoliko zabavo na progi in odlično povezano s sodobnimi smučarskimi napravami. Idealno za vaše smučarske užitke! Za začetnike priporočamo vadišče Gasti Snowpark v dolini Angertal. Smučarska zabava vas čaka na Funslope in Ride at Ease v snežnem parku Gastein.

Smučišče SPORTGASTEIN
Adrenalina željni freeriderji in smučarji zunaj urejenih prog pridejo na svoj račun na smučišču Sportgastein, ki ponuja 20km smučarskih prog.
Nahaja se na koncu doline Gastein le 10km od centra Bad Gasteina.

Smučišče DORFGASTEIN/GROSSARL
Družinsko smučišče Dorfgastein-Großarl se nahaja na začetku doline Gastein, 8km pred Bad Hofgasteinom. Smučišče povezuje kraja Dorfgastein in Grossarl v sosednji dolini in ponuja več kot 60km smučarskih prog.

Smučišče GRAUKOGEL
Smučišče se nahaja na zahodni strani Bad Gasteina in ponuja več kot 10km smučarskih prog. Iz mesta je dostopno s ski busom in ni povezano v sistem SCHLOSSALM-ANGERTAL-STUBNERKOGEL.


Opis mesta in zgodovina:
Bad Gastein (prej Badgastein) je zdraviliški in zimski športni kraj s 3.990 prebivalci (s 1. januarjem 2019) v dolini Gastein, v okrožju St. Johann im Pongau, v avstrijski zvezni državi Salzburg. Slikovito leži v visoki dolini pogorja Visoke Ture, znan je po Gastenskem slapu in raznolikih hotelskih zgradbah iz obdobja Belle Époque.

Bad Hofgastein je bil prvotno glavno upravno mesto, trg in sodišče (torej Hof v imenu) v dolini Gastein.

Položaj je bil eden od razlogov - nahajal se je na pomembni trgovski poti skozi Avstrijo med severno Evropo in Italijo. Druga je bila pomembna rudarska industrija v gorah okoli naselja.

Ko je zmanjkalo mineralov, je mesto propadalo do razcveta termalnih kopališč v 19. stoletju (skupaj z bolj 'pustolovskimi' bazeni z radonom). Smučišče je bilo odprto v poznih 1940-ih in je bilo od takrat razširjeno in povezano s sosednjim Badom Območje Gastein.

Večino hotelskih nastanitev je mogoče najti okoli središča vasi za pešce, nekaj pa jih je tudi v manjših zaselkih gor in dol po dolini.

Bad Hofgastein

proge
lahka30km (37%)
srednja49km (60%)
težka2km (2%)
skupaj
81km

Žičnice
7
6
4
skupaj
17

cena ski kart
odrasli
mladoletniki
otroci


Smučanje: Slovenija, Avstrija, Italija - TOP IZBIRA
TOP PONUDBA

AKCIJA -6 %

FIRST MINUTE

Zima 2024 | Polpenzion

AKCIJA -10 %

FIRST MINUTE -10%

Zima 2024 | Polpenzion

AKCIJA -5 %

FIRST MINUTE - 5%

zima 2023 | polpenzion

AKCIJA -10 %

FIRST MINUTE - 10%

zima 2024 | polpenzion

Pomoč uporabnikom:
[email protected]