ajax-loader
ajax-loader

Iskalnik počitnic

Bohinj

Bohinj

Bohinj

Bohinj je ena najlepših dolin v osrčju Julijskih Alp v Triglavskem narodnem parku. Slovenija

Bohinj je geografsko ime za prostor, ki obsega Zgornjo in Spodnjo Bohinjsko dolino, Nomenjsko dolino in jezersko skledo (Bohinjsko jezero). K Bohinju prištevamo še nekaj višje ležečih naselij, kot so Koprivnik, Gorjuše in Nemški Rovt. Bohinj leži na jugovzhodnem delu Julijskih Alp.

Tako pa je Bohinj opisal dr. Julius Kugy v svojem delu Julijske Alpe v podobi: »Bohinjska dolina - dolga odprta kotlina, skozi katero se pretaka v skalah rojena Savica s svetlo zelenimi vilinskimi vodami, sočnimi travniki z idiličnim čarom, iz tihega miru pozdravljajoče prijazne vasi, okrog gore slikovitih obrisov, zavite v temne smrekove gozdove, v višavah na oblakih praznični prestol Triglava.«

Naravne znamenitosti

- Bohinjsko jezero je največje slovensko stalno jezero , dolgo 4100 m, široko 1200 m, najgloblje 45 m in premore kar 100 milijonov m3 vode. Je tektonsko ledeniškega nastanka. V njem živi 65 vrst alg in vsaj 15 vrst rib - jezerska postrv (Salmo trutta).

- Izvir in slap Savice je kraški izvir, kjer prihaja Savica ob normalnem vodostaju na dan na nadmosrki višini 836 m. Velik slap pada 71 m globoko v tolmun. Na nadmorski višin 790 m je še en izvir, t.i. mali slap. Ob zelo nizkem vodostaju veliki slap usahne in takrat odvaja vso podzemno vodo mali slap. Voda nato teče po strugi Savice in se izliva v Bohinjsko jezero.

- Izvir potoka Bistrica je ena od popularnih izletniških točk.

- Grmečiški slap je eden najlepših manjših slapov z majhnim globokim jezercem v podnožju. Mogočen razpenjen vodni pramen brez prestanka pada z roba okrog 8 m globoko. Nad tem slapom se zvrsti še več manjših slapov v koritu Grmečice.

- Slapova Ribnice, visoka 11 in 15m, v spodnjem delu korit Ribnice. Slapovi so težko dostopni.

- Slap Govic je kraški bruhalnik z bruhajočim slapom ob velikih deževjih in je eden manjših pritokov Bohinjskega jezera. Ob močnih nalivih se voda podzemnega jezera dvigne, se po rovu prebije skozi vhod in v močnem bobnečem slapu pada proti jezeru. Opazimo ga na severni strani jezera na pobočjih Pršivca.

- Slap Mostnice je 21 m visok slap v zatrepu doline Voje in korita Mostnice - okoli 2 km dolga in do 20 m globoka korita med Vojami in Staro Fužino.

- Slap Peračica je 102 m visok slap pri Logu med Bitnjami in Nomenjem

- Soteska Save, tik za hotelom Kompas, dolga približno 1 km.

- Ledeniške morene (bočne, talne in čelne) so lepo ohranjene iz zadnjih stadijev poledenitve.

- Črna prst je najvzhodnejši vrh Spodnjih bohinjskih gora. Odlikuje se po posebno bogatem in izjemnem rastlinstvu, na katero vpliva njena posebna geološka zgradba in položaj na južnem robu ledenodobnih poledenitev.

Povezave:
- smučišče Vogel


Ceniki smučarskih kart - Vogel- za sezono 2015/2016:



- dnevna smučarska vozovnica:
29,00 EUR/dan (odrasli)
25,00 EUR/dan (mladina od 15 do 23,99 let , seniorji od 60 leta dalje)
16,00 EUR/dan (otroci od 6 do 14,99 let)

- dnevna smučarska vozovnica - s popustom - družinska:
24,65 EUR/dan (odrasli)
21,25 EUR/dan (mladina od 15 do 23,99 let , seniorji od 60 leta dalje)
13,60 EUR/dan (otroci od 6 do 14,99 let)

- 6 - dnevna smučarska vozovnica - (s sliko) - zaporedni dnevi:
GLAVNA SEZONA - od 20.12.2015 do 14.3.2016
139 EUR (odrasli)

124 EUR (mladina od 15 do 23 let , seniorji od 60 leta dalje)
76 EUR (otroci od 6 do 14 let)


INFORMACIJE OB NAKUPU SMUČARSKE VOZOVNICE
Vozovnice, razen sezonskih in letnih prenosnih, niso prenosljive.
Otroške vozovnice veljajo za otroke od 6. do 14. leta starosti. Otroci do 6 let v spremstvu staršev smučajo brezplačno. MLADI so stari od 15 - 23,99 let, SENIORJI so starejši od 60 let. Ob nakupu vozovnic za mlade in seniorje je potrebno predložiti osebni dokument.
*Sezonska vozovnica in sezonska družinska vozovnica veljata na smučiščih Vogel in Kranjska Gora, vključno z nočno smuko v Kranjski gori. Ostale vrste vozovnic veljajo le na smučiščih Vogel.
Družinske vozovnice so na voljo družinam z dvema odraslima in z najmanj enim otrokom oziroma mladim do 23,99 let, ki bivajo v skupnem gospodinjstvu na istem naslovu.
Za vse večdnevne in sezonske vozovnice je potrebno vplačilo kavcije 3 €/kartico. Kavcija za čip kartico ni všteta v ceno vozovnice. Ob vračilu vozovnice se kavcija povrne.
Koristne informacije
Bohinjsko jezero Bohinjsko jezero Bohinjsko jezero Bohinjsko jezero Vogel Vogel Bohinj Bohinj Bohinj


Ramada Resort

AKCIJA -3 %

AKCIJA -3%

FIRST MINITE - 3%

termin: zima 2019

polpenzion

več >

Ramada hotel&suites

AKCIJA -4 %

AKCIJA -4%

FIRST MINITE - 4%

termin: zima 2019

polpenzion

več >

Hotel Špik

AKCIJA -4 %

AKCIJA -4%

FIRST MINUTE - 4%

zima 2019

polpenzion

več >

Apartmaji Gerlitzen

AKCIJA  %

AKCIJA %

brez prijavnine

najem

več >