Iskalnik počitnic

Golte


Koristne informacije

Golte

Golte je smučišče v severni Sloveniji z 12 km smučarskih prog, s čudovitim pogledom na Savinjsko dolino. Slovenija

Oddaljenost:
Ljubljana 74 km, Maribor 86 km, Celje 38 km, Zagreb 160 km, Rijeka 190 km.

Dostop:
Ljubljana – Šentrupert – Mozirje - Golte

Na visoki gorski planoti, od koder se odpirajo brezmejni razgledi Kamniško-Savinjske Alpe, doživetje nimajo meja. V osrčju gora je vsak dan, ne glede na letni čas, lahko prav takšen, kakršnega si želite. Turistično rekreacijski center Golte je znal združiti naravne danosti s sodobno in živahno turistično ponudbo, Počitnice ali enodnevna potepanja po čudoviti kraški planoti so doživetje, ki si ga boste želeli znova.

NADMORSKA VIŠINA KRAJA: 1.250 – 1573 m

SMUČARSKI CENTER
12 km smučarskih prog vseh težavnosti , 5 km tekaških prog. Proge so naravno in umetno zasnežene. Zimska sezona traja od decembra do aprila.

Naprave: nihalka Žekovec, trosedežnica Medvedjak, dvosedežnica Smrekovec, dvosedežnica Ročka, vlečnica Morava, vlečnica Stari stani, otroški poligon z otroškim trakom.

Golte so visoka kraška planota na vzhodnem obrobju Savinjskih Alp. Golte ali kot jim pravijo domačini, Mozirske planine, po višinah sodijo v sredogorje. Med kraškimi pojavi je najbolj znana jama Ledenica v kateri se tudi poleti zadržuje led. Najvišji vrh planote je Boskovec (1578m), zaradi privlačnih in lepo urejenih smučišč in krasnih razgledov je najbolj poznan Medvedjak (1573m).

Smučarske proge: 12 km.

Golte:
Proge na smučišču Golte so raznolike, razprostirajo se na 50 hektarjih površin na nadmorski višini od 1.000 do 1600 metrov. Dobrih 12 km smučarskih prog je prilagojenih vseh vrst smučarjem, od tega je 4,4 km modrih prog, 7,4 km rdečih in slab kilometer črnih prog za najzahtevnejše smučarje.

V zimski sezoni v okviru Smučarske šole Golte – Društvo Beli zajec potekajo pestri programi za otroke in mladostnike, ki se na smuči šele postavljajo ali pa svoje spretnosti preverjajo že v tekmovanjih. Hitri smučarski servis in izposoja potrebne opreme za bele strmine so stalnica v naši ponudbi.

Za smučarske tekače je pripravljena tekaška pot z izhodiščem na Starih Stanih, turni smučarji pa se prodajajo z Golt proti Smrekovcu ali Raduhi.


Smučanje: Slovenija, Avstrija, Italija - TOP IZBIRA
TOP PONUDBA

AKCIJA -10 %

FIRST MINUTE -10%

zima 2023 | nočitev z zajtrkom

AKCIJA -10 %

FIRST MINUTE -10%

zima 2023 | polpenzion

AKCIJA -10 %

FIRST MINUTE - 10%

zima 2023 | polpenzion

AKCIJA -10 %

FIRST MINUTE - 10%

zima 2023 | polpenzion

Pomoč uporabnikom:
041 838 697