Iskalnik počitnic

Pitztal


Koristne informacije

Ponudba zajema:

Pitztal

Pitztal najpomembnejših smučarskih regij Tirolske, z ledenikom Pitztaler Gletscher (3440 m). Pitztal, AvstrijaKarakteristike: Dolina Pitztal je ena najlepših dolin na Tirolskem – s smučišči v podnožju najvišjega Tirolskega vrha Wildspitze (3774 m), 40 km dolga dolina s svojimi glavnimi naselji Imst, Arzl, Wenns v spodnjem Pitztalu, geografsko posebno zanimivim Jerzensom in St.Leonhardom, ki se razprostira v zgornjem delu Pitztala z glavnima naseljima Plangerossom in Mandarfenom :

V zadnjih treh letih je bilo veliko pozornosti namenjene udobnemu prevozu naših gostov: osemsedežna gondolska žičnica Mittelberg ( do 3290 m ), šestsedežnica z vgrajenimi grelci sedežev in Sunalm žičnica s posebnim varnostnim sistemom za otroke.

Obe smučišči sta opremljeni z najmodernejšimi sistemi za zasneževanje, ki omogočajo smučarsko sezono od septembra pa vse do maja. V regiji Rifflsee je mogoče smučati od začetka decembra do konca aprila. Obe področji ponujata atraktivne proge tudi za ljubitelje cross-country smučanja. (8 km na 2600m in 6 km na 2.200 m nadmorske višine).

Zabaviščni park za snowboard, ki se nahaja na 3000 m nadmorske višine, ponuja half-pipe stezo in stezo z elektronskim merjenjem časa. Pitztalski ledenik in smučišča v Rifflsee nudita smučarjem velik izbor različnih smučarskih stez, od modrih do črnih, ter veliko strmin za freeride. Veličastna je tudi visokogorska pot do najvišjega ledenika na Tirolskem, Wildspitze (3774 m nadmorske višine). S pomočjo ledeniških žičnic je lahko to tudi enodnevni izlet.

Smučišča v Pitztalu:
Rifflsee- družinsko smučarsko področje (1268-2300m) z lažjimi stezami in prekrasnim spustom v dolino poleg Mandarfena s katerim je povezana 6-gondolska žičnica. Steza se širi k Grubenkopfu (2840 m) do koder se pride s štirisedežnico. Tukaj je na razpolago več rdečih stez.

Žičnice na ledenik:
Gletcher podzemna žičnica (1740m -2840m) – Pitzexpress, avstrijska najvišja vzpenjača – Pitz – panoramska žičnica 3440 m, Mittelbergjoch žičnica 3270 m, Gletchersee – šestsedežnica, Mittelbergjoch (kabinska žičnica z 8 mesti) in Brunnenkogel.

Smučišče Hochzieger
( na 1450 – 2450 nm/v) blizu mesteca Jercens ponuja 52 km različnih smučarskih prog in 1000 m višinske razlike. 7 km dolga proga za družinsko smuko, FIS proga in kar nekaj črnih prog so pestrost, značilna za to smučišče.

Cenik ski kart:
http://www.pitztaler-gletscher.at/en/skipass-preise/tageskarten

Odprte proge:
http://www.pitztaler-gletscher.at/en/skigebiet/skigebiet/lifte-in-betrieb

Ledenik Pitztal

Ledenik Pitztal je bil odlikovan s pečatom za kakovost prog dežele Tirolske ter s pečatom za kakovost na področju deskanja. Smučišče služi za trening alpskih državnih moštev in je domovina smučarske zvezde Bennija Raicha.

Pitztalska magistralna cesta vodi 35 km od Imsta do dolinske postaje ledeniške podzemne železnice Pitzexpress na nadmorski višini 1740 m. V cca. osmih minutah z vlakom Pitzexpress (kapaciteta 180 oseb na vlakec) prispete do gorske postaje na višini 2840 m. Od tu nadalje vodi najvišja avstrijska vzpenjača, panoramska žičnica Pitz na višini 3440 m.


S panoramsko žičnico Pitz (gondolska žičnica) prispete do 3440 m visokega vrha Hinteren Brunnenkogel s pogledom na 3774 m visoki Wildspitze (najvišja gora Tirolske) ter na 50 nadaljnjih tritisočakov. Smučarjem in deskarjem so od sredine septembra do začetka junija na voljo štiri vlečnice in dvosedežnica ter dodatno okoli dvanajst kilometrov višinskih tekaških prog ter deskarski park. Smučišče s progami za vse težavnostne stopnje - od začetnikov do profesionalcev. Ponudbo zaokrožujejo še idealne možnosti za turno smuko (med drugim na vrhu Wildspitze), vodeni spusti v dolino skozi žled Taschach ter smučarske in deskarske šole.

Družinsko smučišče Rifflsee (1680 do 2800 m) je vključeno v smučarsko vozovnico. Gondolska žičnica za 6 oseb, vremensko zanesljiva 4-sedežnica ter več vlečnic zagotavlja udoben prihod na to družinsko smučarsko regijo. Nadalje smučišče Rifflsee nudi: 7 km višinskih tekaških prog okoli Rifflsee, 2 restavraciji in povezovalno progo do dolinske postaje Pitztaler Geltscherbahn.

Ledenik Pitztal z novo ledeno areno: ledenik Pitztal je na nadmorski višini 2600 m za novo trendovsko športno disciplino ledeno plezanje tekmovalno in vadbeno območje v naravnem ledu. Kot dopolnitev k pozimi že tradicionalno poledenelemu stolpu Big Ben so v bližini dolinske postaje Rifflseebahn strokovnjaki „visokih struktur in ljubitelji Pitztala odkrili novi raj za svoj šport.

Cena za sezono 2015/2016:- dnevna cena za Pitztaler Gletscher + Riflsee: 21.12.2015 – 6.1.2016 in 31.1. - 19.3.:
42 EUR/dan (odrasli)
25 EUR /dan/dijeca

6- dnevna cena za Pitztaler Gletscher + Riflsee:
221 EUR (adults)
132 EUR /child


PITZTAL

proge
lahka13km (32%)
srednja21km (51%)
težka7km (17%)
skupaj
41km

Žičnice
3
4
4
skupaj
11

cena ski kart
odrasli 46€
mladoletniki 46€
otroci 27€


Smučanje: Slovenija, Avstrija, Italija - TOP IZBIRA
TOP PONUDBA

AKCIJA -6 %

FIRST MINUTE

Zima 2024 | Polpenzion

AKCIJA -10 %

FIRST MINUTE -10%

Zima 2024 | Polpenzion

AKCIJA -5 %

FIRST MINUTE - 5%

zima 2023 | polpenzion

AKCIJA -10 %

FIRST MINUTE - 10%

zima 2024 | polpenzion

Pomoč uporabnikom:
[email protected]